Kuře piri piri
Seznam surovin
- kuřecí maso 4 kusy (kuřecí stehna bez kosti)
- česnek 1 lžíce (drcený česnek)
- petrželka velkolistá 1/2 gramu (1/2 hrsti posekané zelené petrželky)
- olej olivový 1 hrnek
- ocet vinný 1 lžíce (červený)
- cukr 1 lžíce
- paprika zauzená 1 lžíce (mletá - Vitana)
- paprika sladká 1 lžíce (sladká)
- paprika chilli 1 lžíce (drcené chilli papričky)
- oregano 1 lžíce (sušené)
- tymián 1 lžíce (sušený tymián)
- bobkový list 2 kusy
- citronová kůra 1 lžíce (sušená)
- pomerančová kůra 1 lžíce (sušená)
- sůl (dle chuti)
- pepř (mlýnek 4 pepře, dle chuti)
- koření chilli (mlýnek Chilli mix, dle chuti)
- bylinky (Italské bylinky Vitana, dle chuti)
Postup přípravy
Všechny ingredience smícháme v misce a směs vetřeme do masa. Necháme marinovat, nejlépe přes noc. Maso vyjmeme z marinády a ogrilujeme nebo opečeme na pánvi. V průběhu přípravy potíráme zbylou marinádou.
Načítám komentáře...