Kuře po asijsku
Seznam surovin
Na 4 porce :
- kuře 1,5 kilogramu (nejlépe v bio kvalitě)
- semínka sezamová 1 hrst
- koriandr 1 hrst (lístky)
- limetka 1 kus (k podávání)
Marináda:
- sójová omáčka 4 lžíce
- chilli omáčka 1 lžíce
- kokosové mléko 4 lžíce
- zázvor (kousek nastrouhaný)
- šťáva pomerančová (z 1/2 pomeranče)
- česnek 2 stroužky (prolisovaný)
- skořice 1 špetka
- badyán 1 špetka (mletý)
- semínka fenyklová 1 špetka (mletá)
- hřebíček (mletý)
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Kuře rozdělte na osm částí a potřete je marinádou smíchanou z uvedených surovin, posypte sezamovými semínky a pečte na plechu pokrytém pečicím papírem asi 35 minut při 190 °C.
2. Kuře by mělo být hodně opečené a křupavé. Podávejte ho s rýží (nejlépe basmati nebo jasmínovou), posypané koriandrem a zakápnuté limetkovou šťávou.
Poznámka k receptu
Asijská kuchyně momentálně „frčí“. Ochutnejte tedy, jak její pikantnost umí odpíchnout chuť jemného kuřecího masa!
Načítám komentáře...