Kuře po gruzínsku
Seznam surovin
- kuře 1 kus (celé)
- cibule 5 kusů
- brambory 5 kusů (větší)
- rajčata 1 kilogram (lze nahradit naloženými, nebo protlakem)
- olej 100 mililitrů
- česnek 4 stroužky
- petržel hladkolistá 1 lžíce (zelená, nasekaná)
- koriandr 1 lžíce (nasekaná nať)
- saturejka 1 lžíce (nasekaná čerstvá, nebo sušená)
- koriandr 1 lžička (sušený, drcený)
- máta 1/2 lžíce
- majoránka 1/2 lžíce
- sůl
Postup přípravy
Kuře naporcujte a opečte v hrnci na oleji ze všech stran. Potom k masu přidejte nasekanou cibuli, podlijte troškou vody, přikryjte pokličkou a duste asi 15 minut.
Brambory oloupejte, rozkrájejte na větší kostky a uvařte v osolené vodě zvlášť do poloměkka. Rajčata spařte, oloupejte, rozmačkejte a osolte. Pokryjte jimi maso, na rajčatovou hmotu rozložte poloměkké brambory a vše společně duste, dokud maso nezměkne. Podle potřeby podlijte trochou vody.
Ke konci dušení přidejte všechny nasekané natě a koriandrová semena a 5 minut společně duste.
Odstavte, přimíchejte rozetřený česnek a nechte 5 minut stát. Podle chuti dosolte.
Poznámka k receptu
Podávejte samostatně nebo s pečivem.
Načítám komentáře...