Kuře po indicku
Seznam surovin
- kuře 1 kus (celé, naporcované)
- jogurt bílý 300 gramů
- cibule 1 kus
- olej 2 lžíce
- bobkový list 1 list
- hřebíček 2 kusy
- skořice 1 kus (celá, cca 2 cm)
- muškátový květ 1 špetka (mletý)
- paprika sladká 2 lžičky (mletá)
- česnek 2 stroužky
- kečup 3 lžíce
- pepř černý 1 špetka (mletý)
- sůl 1 špetka
Postup přípravy
Kuře omyjte, osušte a naporcujte. Jogurt rozšlehejte a vmíchejte 1 lžičku soli. Potřete jím maso, vložte do mísy, zakryjte fólií a nechte v chladu alespoň 2 hodiny marinovat.
Cibuli oloupejte, nasekejte najemno a zpěňte na rozpáleném oleji v pekáčku nebo větším kastrolu. K cibuli přidejte skořici, hřebíčky, bobkový list a muškát a nechte asi 2 minuty smažit při mírné teplotě.
Do nádoby dále vložte porce masa i s jogurtem, podle potřeby podlijte trochou vody, zakryjte a duste doměkka. Kečup rozetřete s paprikou a prolisovaným česnekem. Tuto směs vmíchejte k měkkému masu a povařte asi 5 minut.
Poznámka k receptu
Podávejte s dušenou rýží.
Načítám komentáře...