Kuře po myslivecku
Seznam surovin
- kuřecí maso 1 kilogram (stehna nebo paličky)
- bobkový list 4 kusy
- rozmarýn 1 snítka (čerstvého rozmarýnu)
- česnek 3 stroužky
- víno červené 300 mililitrů (nejlépe Chianti)
- masox 1 kostka (Masox Vitana)
- mouka (na poprášení)
- olej olivový (extra panenský)
- ančovičky 3 (filátka)
- olivy 1 hrst (zelených nebo černých oliv bez pecky)
- rajčata 400 gramů (konzervovaných loupaných rajčat)
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
Postup přípravy
Kousky kuřete ochutíme solí a pepřem a dáme je do mísy. Přidáme bobkový list a rozmarýn, stroužek rozdrceného česneku a zalijeme vínem. Mísu přikryjeme a necháme nejlépe přes noc marinovat v ledničce.
Troubu předehřejeme na 180 °C. Maso scedíme, marinádu uchováme. Kousky masa osušíme, poprášíme je moukou a přebytek oklepeme. Ohnivzdorný kastrol postavíme na střední plamen, vlijeme olej a až se rozehřeje, osmažíme na něm ze všech stran kousky kuřete a vyjmeme je.
Do kastrolu vsypeme zbytek česneku pokrájeného na plátky, osmažíme ho dozlatova, pak přidáme ančovičky, olivy, rajčata (ty podrtíme vařečkou) a vrátíme kuře. Vlijeme uchovanou marinádu, uvedeme do varu, přidáme Masox, na kuře dáme alobal ve dvojité vrstvě, kastrol přikryjeme a vložíme do předehřáté trouby. Dusíme v troubě asi 1,5 hodiny.
Z povrchu omáčky odstraníme případný přebytečný tuk, omáčku dochutíme solí a pepřem podle chuti. Vyjmeme bobkové listy a rozmarýn a podáváme.
Načítám komentáře...