Kuře po provensálsku a pečené brambory
Seznam surovin
- kuřecí maso 4 kusy (stehna)
- víno bílé 200 mililitrů (suché)
- olej olivový 2 lžíce
- hořčice dijonská 2 lžíce
- ocet vinný 2 lžíce (bílý)
- česnek 4 stroužky
- tymián 3 snítky (čerstvý)
- rozmarýn 3 snítky (čerstvý)
- sůl
- brambory 600 gramů
- olej olivový 50 mililitrů
- česnek 2 stroužky
- petržel hladkolistá 1 hrst
- pepř 1/4 lžičky
- sůl
Postup přípravy
1. Nejprve připravte kuře: v míse smíchejte víno, sůl, olej, hořčici, ocet a nasekané bylinky a do vzniklé marinády naložte kuřecí stehna. Marinujte asi 30 minut.
2. Brambory mezitím nakrájejte na silnější plátky, osolte a dejte je do větší mísy. Česnek, petrželku a pepř rozmixujte s olejem, přilijte k bramborám a promíchejte je, aby se obalily olejem. Na plech vyložený pečicím papírem položte zapékací misku, vložte do ní stehna a zalijte marinádou. Na zbytek plechu vysypte brambory a pečte v troubě předehřáté na 200 °c asi 40–45 minut, dokud kuře i brambory nebudou hotové.
Načítám komentáře...