Kuře a risone verde

Seznam surovin

Na kuře:

Risone verde:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Horní část stehna vykostěte, nechte kost jen dole, v tzv. paličce. Maso se díky tomu rychleji propeče a nevysuší se. Pokud se na vykostění necítíte, stehno jen zespodu nařízněte. V míse smíchejte vývar, pivo, olej, med, sójovou omáčku, koření, sůl, pepř a do vzniklé marinády naložte kuře. Marinujte aspoň 30 minut, ideálně přes noc. Pokud maso uchováváte v lednici, vyndejte je i s marinádou hodinu před zpracováním.

2. Před grilováním připravte přílohu. Těstoviny uvařte podle návodu ve vroucí osolené vodě. Než se uvaří, udělejte hráškové pesto: v rendlíku přiveďte k varu osolenou vodu a přidejte hrášek. Vařte asi 6 minut (mražený jen 2–3 minuty), slijte a propláchněte studenou vodou, abyste zastavili zbytkový var a hrášek zůstal zelený. Hrášek dejte do nádoby vhodné na mixování, přidejte kešu ořechy, česnek, olej, bylinky, vývar a lehce promixujte tak, aby ve směsi občas zůstal větší kousek. Pesto vmíchejte k těstovinové rýži, nechte zchladnout a nakonec do směsi natrhejte mozzarellu.

3. Rozpalte gril nebo grilovací pánev a grilujte maso nejprve ze spodní a pak z horní strany, dokud nebude mít zlatou, křupavou, tu a tam přichycenou kůžičku. Během grilování maso potírejte zbylou marinádou. Podávejte s připravenou rýží.

Poznámka k receptu

Pod libozvučným názvem risone verde se skrývá zelená těstovinová rýže, která výborně doplňuje kořeněné kuře. Zelenou barvu získá díky hráškovému pestu.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...