Kuře s arašídovou omáčkou (nikatse nkwa)
Postup přípravy
1. Porce kuřete osušte, opepřete a osolte. Na větší pánvi rozpalte olej a porce kuřete v něm opečte z obou stran. Arašídy rozmixujte s vínem a asi 100 ml vody. Směsí zalijte maso a pod pokličkou ho pomalu duste doměkka.
2. Mezitím opečte placky na suché pánvi. Podávejte je s masem a omáčkou. Okořeňte čerstvou mátou.
Poznámka k receptu
Připravte si placky podle afrického receptu. V míse promíchejte 500 g pšeničné polohrubé mouky (nebo mouky z miličky habešské), lžičku sušeného droždí, 400 ml vlažné vody a špetku soli, vypracujte těsto a nechte je přes noc kynout. Druhý den upečte placky na co největší suché pánvi, ale pouze z jedné strany
Načítám komentáře...