Kuře s bylinkovou omáčkou
Seznam surovin
- kuře 1 kus
- žloutek 2 kusy
- máslo 50 gramů
- mouka pšeničná polohrubá 1 lžíce
- mouka pšeničná hladká
- bylinky 2 hrsti
- vývar zeleninový 250 mililitrů
- smetana 130 mililitrů
- šťáva citronová
- paprika sladká (mletá)
- sůl
- pepř černý (mletý)
- olej
Postup přípravy
Kuře naporcujte a obalte ve směsi hladké mouky, papriky, soli a pepře.
Do pekáčku dejte rozehřát olej, položte na něj díly masa a v troubě smažte po každé straně asi 30 minut.
Z másla a mouky připravte jíšku a postupně ji řeďte vývarem. Povařte, odstavte a vlijte do ní smetanu s rozkvedlanými žloutky.
Přidejte do omáčky jemně nasekané bylinky a natě a dochuťte solí a citronovou šťávou. Každou porci masa připravte na talíř, přelijte omáčkou a podávejte s bramborami, nebo rýží.
Načítám komentáře...