Kuře s bylinkovou salsou a paprikami

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Papriky omyjte a nakrájejte na tenčí proužky. Kuřecí stehna z obou stran dobře osolte a opepřete. Ve větší pánvi, kterou můžete vložit také do trouby, rozpalte máslo. Kuře vložte na pánev kůží dolů a opékejte, dokud pečínka nezezlátne. Pak je otočte a chvilku pečte z druhé strany, aby se maso zatáhlo. Poté vyndejte z pánve.

2. Do pánve dejte papriky a pár minut je za občasného promíchání opékejte. Nemusí změknout, ale všechny kousky by se měly obalit máslem. Porce kuřete naskládejte na papriky, pánev dejte do trouby vyhřáté na 200 °C a pečte asi 10 minut nebo dokud maso nebude hotové.

3. Bylinky nasekejte nadrobno a smíchejte s olivovým olejem a citronovou šťávou, případně osolte a opepřete. Jakmile je kuře hotové, vytáhněte je a na každý kousek nalijte trochu salsy. Podávejte s kuskusem, bulgurem nebo pečivem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...