Kuře s bylinkovou salsou a paprikami
Seznam surovin
- kuřecí maso 6 kusů (horní stehna)
- paprika červená 1 kus
- paprika žlutá 1 kus
- paprika 1 kus (oranžová)
- petržel hladkolistá 5 snítek
- tymián 4 snítky (čerstvý)
- rozmarýn 2 snítky (čerstvý)
- olej olivový 2 lžíce
- máslo 3 lžíce
- šťáva citronová 1 lžíce
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Papriky omyjte a nakrájejte na tenčí proužky. Kuřecí stehna z obou stran dobře osolte a opepřete. Ve větší pánvi, kterou můžete vložit také do trouby, rozpalte máslo. Kuře vložte na pánev kůží dolů a opékejte, dokud pečínka nezezlátne. Pak je otočte a chvilku pečte z druhé strany, aby se maso zatáhlo. Poté vyndejte z pánve.
2. Do pánve dejte papriky a pár minut je za občasného promíchání opékejte. Nemusí změknout, ale všechny kousky by se měly obalit máslem. Porce kuřete naskládejte na papriky, pánev dejte do trouby vyhřáté na 200 °C a pečte asi 10 minut nebo dokud maso nebude hotové.
3. Bylinky nasekejte nadrobno a smíchejte s olivovým olejem a citronovou šťávou, případně osolte a opepřete. Jakmile je kuře hotové, vytáhněte je a na každý kousek nalijte trochu salsy. Podávejte s kuskusem, bulgurem nebo pečivem.
Načítám komentáře...