Kuře s cizrnou a olivami
Seznam surovin
- kuřecí maso 500 gramů (stehenní řízky )
- vývar kuřecí 2,5 decilitru
- cibule 3 kusy (menší)
- cizrna 1/2 konzervy
- česnek 1 palička
- olej 3 lžíce
- olivy 3 lžíce (zelené, bez pecky)
- petržel hladkolistá 2 lžíce (nasekaná)
- koriandr 1 lžíce (nasekaný, čerstvý)
- paprička chilli červená 5 kusů
- zázvor 1 lžička (čerstvý, strouhaný)
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Kuřecí řízky nakrájíme na větší kousky a orestujeme je v hlubší pánvi na oleji. Vyjmeme je na talíř a v pánvi lehce opečeme oloupané stroužky česneku rozkrojené na půlky. Přidáme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. Pak přisypeme zázvor, vše zalijeme vývarem a
přivedeme k varu.
Do pánve vrátíme zpět maso, vše osolíme, opepříme, přidáme chilli papričky zbavené semínek a nakrájené na nudličky a podusíme asi 20 minut na mírném ohni. V kastrůlku zalijeme olivy vroucí vodou a 5 minut je povaříme (aby byly sladší). Scedíme je, přidáme spolu s propláchnutou a odkapanou cizrnou do pánve k masu, přisypeme nasekanou petrželku a koriandr a společně ještě 10 minut podusíme.
Poznámka k receptu
Kuře podávejte s rýží nebo kuskusem. Ten připravíte podle návodu na obalu. Buď ho jen načechrejte vidličkou, aby byl sypký, nebo z něj navlhčenou lžící vykrojte nočky.
Načítám komentáře...