KUŘE S ESTRAGONEM A CIBULOVOU OMÁČKOU

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Cibuli nakrájejte na klínky. Máslo rozpalte v hrnci se silným dnem a cibuli na něm pomalu restujte dozlatova, bude to trvat asi 20 minut. Když začne zlátnout, přidejte česnek nasekaný na plátky, cukr a nechte ho zkaramelizovat. Zaprašte moukou, pak přilijte brandy, ocet a nechte odpařit alkohol. Nakonec přilijte vývar a přiveďte k varu.

2. Stehna osolte a opepřete, na pánvi rozpalte olej a opečte je ze všech stran dozlatova. Přidejte je spolu s estragonem k cibuli a hrnec dejte do trouby. Pečte v troubě předehřáté na 220°C asi 15–20 minut, dokud maso není hotové a tekutina se nezredukuje na hustou omáčku. Maso pravidelně přelévejte omáčkou. Podávejte s pečivem nebo opečenými či šťouchanými bramborami a posypané zbylým estragonem a tymiánem.

Poznámka k receptu

Estragon se ke kuřeti báječně hodí, dodá totiž jemnému masu intenzivní chuť. Když ho doplníte hustou cibulovou omáčkou přiostřenou brandy, nemá chybu.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...