Kuře s jablkem a tymiánem
Seznam surovin
- kuřecí maso 4 kusy (stehna bez kůže)
- olej olivový
- cibule šalotka 2 kusy
- čekanka 2 listy (červená)
- cider 2 hrnky
- tymián 1 lžíce
- jablka 4 kusy
- moučka škrobová 1/2 lžíce
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Na pánvi s olejem osmahneme maso ze všech stran. Olej odstraníme, ponecháme pouze asi 2 lžíce, přidáme nakrájenou šalotku, čekanku a krátce osmahneme. Přidáme jeden šálek cideru, tymián, osolíme, opeříme a dusíme bez pokličky asi 20 minut. Maso občas obrátíme.
Jablka nakrájená na kolečka položíme na maso, pánev přikryjeme a dusíme ještě 3 - 5 minut. Maso a jablka vyjmeme a dáme stranou do tepla. Škrob rozmícháme v druhém šálku cideru a přilijeme do pánve. Za stálého míchání vaříme při vysoké teplotě až šťáva zhoustne.
Kuře a jablka upravíme na talíře a přelijeme šťávou.
Načítám komentáře...