Kuře s jablky
Seznam surovin
- kuře 1 kus
- cibule 1 kus
- jablka 4 kusy
- hřebíček 2 kusy
- skořice (kousek kůry)
- mouka pšeničná hladká 1 lžíce
- šťáva pomerančová (z půlky pomeranče)
Postup přípravy
Kuře očistíme, omyjeme a vybereme vnitřní tuk, který nakrájíme na drobno a vyškvaříme. Na 50 g tohoto tuku osmažíme do sklovita nakrájenou cibuli, přidáme porce kuřete a také osmahneme.
Doplníme hrubě strouhanými jablky, přidáme koření, nepatrně podlijeme a dusíme asi 20 minut v tlakovém hrnci.
Měkké kuře vyjmeme, šťávu vydusíme, zasmahneme moukou, mírně podlijeme a omáčku provaříme. Dochutíme pomerančovou šťávou a solí, povaříme a procedíme na maso. Podáváme s bramborovou kaší nebo vařenou vaporizovanou rýží a hlávkovým salátem.
Načítám komentáře...