Kuře s mandlovou nádivkou
Seznam surovin
- kuře 1 kus (středně velké)
- máslo 150 gramů
- vejce 4 kusy
- houska 4 kusy
- mléko 2,5 decilitru
- mandle 100 gramů (spařené, loupané a nakrájené)
- strouhanka 50 gramů
- petržel kadeřavá/kudrnka 1 hrst (nasekaná)
- cukr
- muškátový květ (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Změklé máslo utřeme do pěny a postupně k němu přimícháme 3 žloutky, 1 celé vejce, dobře vymačkané žemle namočené v mléce, muškátový květ, mandle, sůl, cukr, petrželku a podle potřeby strouhanku a vše dobře promícháme. Na závěr do nádivky lehce vmícháme tuhý sníh ušlehaný ze 3
bílků.
Kuře vykostíme, lehce rozklepeme na plát, posolíme a potřeme připravenou nádivkou. Maso zavineme a vzniklý váleček převážeme provázkem. Vložíme ho do pekáčku, mírně podlijeme vodou a upečeme ve vyhřáté troubě doměkka.
Během pečení maso podle potřeby podléváme vodou a průběžně přeléváme výpekem.
Načítám komentáře...