Kuře s mandlovou nádivkou

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Změklé máslo utřeme do pěny a postupně k němu přimícháme 3 žloutky, 1 celé vejce, dobře vymačkané žemle namočené v mléce, muškátový květ, mandle, sůl, cukr, petrželku a podle potřeby strouhanku a vše dobře promícháme. Na závěr do nádivky lehce vmícháme tuhý sníh ušlehaný ze 3
bílků.

Kuře vykostíme, lehce rozklepeme na plát, posolíme a potřeme připravenou nádivkou. Maso zavineme a vzniklý váleček převážeme provázkem. Vložíme ho do pekáčku, mírně podlijeme vodou a upečeme ve vyhřáté troubě doměkka.

Během pečení maso podle potřeby podléváme vodou a průběžně přeléváme výpekem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...