Kuře s okurkou
Seznam surovin
- cibule červená 2 kusy (středně velké)
- okurka salátová 1 kus (můžete použít i nakládačky)
- kuřecí maso 200 gramů (prsa)
- játra 200 gramů (kuřecí)
- olej 2 lžíce
- citron 1 kus
- rýže divoká 280 gramů (dlouhozrná, lze použít i obyčejnou dlouhozrnnou rýži)
- řeřicha (na ozdobení)
- pepř
- sůl
Postup přípravy
1 Cibuli oloupejte, rozpulte a nakrájejte podélně na dílky. Okurku rozpulte a nakrájejte na plátky. Kuřecí řízky a játra nakrájejte na nudličky.
2 Na hlubší pánvi rozpalte olej a maso i játra v něm zprudka opečte dohněda. Zeleninu přimíchejte do pánve, vše osolte, opepřete a zakapejte citronovou šťávou. Přikryjte pokličkou a na mírném ohni pomalu duste 15–20 minut. Podlévat většinou nemusíte, protože okurka pustí dostatek vody.
3 Podávejte s rýží uvařenou podle návodu na obalu. Na talířích pokrm ozdobte řeřichou. Tip: Pokud je okurka zralejší, oloupejte slupku a tvrdší semínka odstraňte lžičkou.
Poznámka k receptu
Okurku nemusíte strouhat jen do salátu, zkuste ji tepelně upravit. Dodá masu potřebnou lehkost a šťávu.
Načítám komentáře...