Kuře s okurkou

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1 Cibuli oloupejte, rozpulte a nakrájejte podélně na dílky. Okurku rozpulte a nakrájejte na plátky. Kuřecí řízky a játra nakrájejte na nudličky.

2 Na hlubší pánvi rozpalte olej a maso i játra v něm zprudka opečte dohněda. Zeleninu přimíchejte do pánve, vše osolte, opepřete a zakapejte citronovou šťávou. Přikryjte pokličkou a na mírném ohni pomalu duste 15–20 minut. Podlévat většinou nemusíte, protože okurka pustí dostatek vody.

3 Podávejte s rýží uvařenou podle návodu na obalu. Na talířích pokrm ozdobte řeřichou. Tip: Pokud je okurka zralejší, oloupejte slupku a tvrdší semínka odstraňte lžičkou.

Poznámka k receptu

Okurku nemusíte strouhat jen do salátu, zkuste ji tepelně upravit. Dodá masu potřebnou lehkost a šťávu.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...