Kuře s ořechovou omáčkou
Seznam surovin
- kuře 1 kus
- máslo 80 gramů
- cibule 1 kus
- mouka pšeničná hladká 1 lžíce
- ořechy vlašské 100 gramů
- žloutek 1 kus
- šťáva citronová
- smetana na šlehání 4 lžíce
- sůl
Postup přípravy
Kuře omyjte, osušte, naporcujte (kůži stáhněte) a osolte. Cibuli nasekejte najemno, zpěňte na části másla. Přidejte maso, osmahněte, podlijte horkou vodou a duste doměkka. Během dušení maso podlévejte podle potřeby. Měkké maso vyndejte a uložte v teple.
Ve vydušené šťávě dobře rozmíchejte mouku, přidejte zbytek másla, rozřeďte vodou a vařte asi 10 minut. Omáčku proceďte a vraťte do hrnce, přidejte smetanu, žloutek, najemno nasekané ořechy, dobře rozmíchejte a dochuťte citronovou šťávou a solí.
Přidejte maso, které v omáčce jen prohřejte, ale už nevařte. Podávejte s americkými bramborami nebo s rýží.
Načítám komentáře...