Kuře s ořechy
Seznam surovin
- kuřecí maso 500 gramů (prsa, 4 porce)
- máslo 100 gramů
- ořechy vlašské 100 gramů
- broskve 4 kusy (kompotované)
- rozinky 50 gramů
- olej 50 gramů
- sůl
Postup přípravy
Kuřecí prsíčka omyjeme, osušíme a osolíme. Ve větší pánvi rozpálíme olej, vložíme do něj osolené kuřecí maso a zprudka ho krátce opečeme z obou stran (stačí jen asi 2 minuty z každé strany). Připravené maso uložíme v teple.
Rozinky spaříme horkou vodou a necháme odkapat. Vlašské ořechy nasekáme nahrubo, kompotované broskve necháme odkapat a pak je nakrájíme na dílky. V menším kastrůlku rozehřejeme máslo, přidáme nasekané vlašské ořechy a za stálého míchání je krátce opečeme. Přidáme nakrájené broskve a spařené rozinky, promícháme, podle chuti osolíme a krátce prohřejeme.
Opečené porce kuřecích prsou rozdělíme na talíře, přelijeme je ořechovo-broskvovou směsí a ihned podáváme. Nejlepší přílohou je rýže.
Poznámka k receptu
Vlašské ořechy v kombinaci s kuřecím masem můžete využít i v jiné podobě. Přidejte je třeba do nádivky při pečení celého kuřete. Nebo broskve v našem receptu nahraďte plátky jablek. Nakrájejte je na plátky a opečte z obou stran na másle s troškou medu. Rozinky a ořechy můžete opéct buď spolu s jablky nebo zvlášť, jen na másle.
Načítám komentáře...