Kuře s pálivou omáčkou
Seznam surovin
- rýže 250 gramů
- kuřecí maso 5 kusů (stehna)
- olej 3 decilitry (na osmahnutí)
Na omáčku:
- med 5 lžic
- paprička chilli červená 4 kusy (rozdrcené)
- zázvor 1 lžička (čerstvý, strouhaný)
- olej olivový 3 lžíce
- česnek 3 stroužky (rozdrcený)
- cukr 1 lžíce
- šťáva citronová 1 kus (z 1 citronu)
- sůl
Postup přípravy
Omyté maso osušíme, osolíme a osmahneme ze všech stran na horkém oleji v pánvi.
Přelijeme připravenou omáčkou a ještě necháme chvíli prohřát. Podáváme s rýží uvařenou ve slané vodě.
Ingredience na omáčku dáme dohromady a důkladně promícháme.
Poznámka k receptu
Kuřecí maso není drahé, je chuťově univerzální, lehké, zdravé a rychle hotové.
Načítám komentáře...