Kuře s pomeranči a jogurtem
Seznam surovin
- kuře 1 kus (naporcované)
- pomeranče 2 kusy
- jogurt bílý 200 gramů
- koriandr 4 snítky
- česnek 2 stroužky
- moučka bramborová (škrob) 1 lžička (nebo kukuřičný)
- koriandr 1/2 lžičky (mletý)
- pepř černý 1/2 lžičky (čerstvě mletý, pro děti vynecháme)
- sůl
- olej olivový 40 gramů
- cibule 1 kus
Postup přípravy
Z jednoho důkladně omytého pomeranče odkrojíme dva plátky oranžové vrstvy kůry a nakrájíme ji na jemné nudličky. Kuře omyjeme, osušíme, rozdělíme ho asi na 8 kusů a zprudka je opečeme ze všech stran dozlatova v kastrolu na oleji. Vyjmeme je na mísu, do kastrolu přidáme oloupanou, nahrubo nakrájenou cibuli a opečeme ji dozlatova.
Přidáme nasekaný česnek, vrátíme zpět maso, osolíme ho, okořeníme koriandrem a pepřem, promícháme a podlijeme sklenkou vody. Přidáme nakrájenou pomerančovou kůru a šťávu z jednoho pomeranče.
Kastrol s kuřetem přiklopíme, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a maso upečeme doměkka. Mezitím z druhého pomeranče okrájíme kůru i s bílou blánou a po obvodu z pomeranče vykrájíme nad miskou jednotlivé dílky dužniny.
Měkké kousky kuřete vyjmeme z kastrolu a necháme na teplém místě. Do výpeku v kastrolu přilijeme šťávu z pomeranče, která odkapala do misky, a 2 dl vody a provaříme. Jogurt rozmícháme s 1 dl vody a škrobem, přilijeme do vařícího se výpeku a mícháme do zhoustnutí. Na závěr do
výpeku vmícháme dílky pomeranče a necháme je prohřát.
Maso rozdělíme na talíře, přelijeme výpekem s pomeranči a každou porci posypeme lístky koriandru.
Načítám komentáře...