Kuře s pomeranči a jogurtem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Z jednoho důkladně omytého pomeranče odkrojíme dva plátky oranžové vrstvy kůry a nakrájíme ji na jemné nudličky. Kuře omyjeme, osušíme, rozdělíme ho asi na 8 kusů a zprudka je opečeme ze všech stran dozlatova v kastrolu na oleji. Vyjmeme je na mísu, do kastrolu přidáme oloupanou, nahrubo nakrájenou cibuli a opečeme ji dozlatova.

Přidáme nasekaný česnek, vrátíme zpět maso, osolíme ho, okořeníme koriandrem a pepřem, promícháme a podlijeme sklenkou vody. Přidáme nakrájenou pomerančovou kůru a šťávu z jednoho pomeranče.

Kastrol s kuřetem přiklopíme, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a maso upečeme doměkka. Mezitím z druhého pomeranče okrájíme kůru i s bílou blánou a po obvodu z pomeranče vykrájíme nad miskou jednotlivé dílky dužniny.

Měkké kousky kuřete vyjmeme z kastrolu a necháme na teplém místě. Do výpeku v kastrolu přilijeme šťávu z pomeranče, která odkapala do misky, a 2 dl vody a provaříme. Jogurt rozmícháme s 1 dl vody a škrobem, přilijeme do vařícího se výpeku a mícháme do zhoustnutí. Na závěr do
výpeku vmícháme dílky pomeranče a necháme je prohřát.

Maso rozdělíme na talíře, přelijeme výpekem s pomeranči a každou porci posypeme lístky koriandru.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...