Kuře s rájtou

Seznam surovin

Rájta:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. V misce smíchejte jogurt, prolisovaný česnek, najemno nastrouhaný zázvor, koriandr, papriku a kurkumu, osolte a opepřete. Do marinády naložte kuřecí maso a nechte odležet alespoň 2 hodiny, ideálně ale přes noc.

2. Okurku nakrájejte na kolečka a ta pak rozčtvrťte. Rajčata nakrájejte nahrubo. V misce smíchejte jogurt, prolisovaný česnek, nasekané bylinky a pak jemně vmíchejte zeleninu. Rájtu můžete podávat ihned, odležení jí ale prospívá, proto ji klidně udělejte i den předem.

3. Maso vyjměte z marinády a nechte lehce okapat. Mřížku grilu potřete špekem a na nepřímém žáru a přiklopené pečte asi 35–40 minut, dokud nebude hotové. Stáhněte ho z grilu, nechte 10 minut odpočinout pod alobalem a podávejte s rájtou.

Poznámka k receptu

Tmavé kuřecí maso si udrží šťavnatost, počítejte ale s delším pečením. aby se na povrchu nespálilo a uvnitř nezůstalo syrové, grilujte ho vždy na nepřímém žáru.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...