Kuře s rájtou
Seznam surovin
- kuřecí maso 4 kusy (horní stehna)
- kuřecí maso 4 kusy (paličky)
- jogurt bílý 300 mililitrů
- česnek 4 stroužky
- zázvor 2 lžíce
- koriandr 1 lžíce (drcený)
- paprika sladká 1 lžička
- kurkuma 1/2 lžičky
- špek (na potření grilu)
- sůl
- pepř
Rájta:
- okurka salátová 1 kus
- rajčátka cherry 150 gramů
- jogurt bílý 200 gramů
- česnek 1 stroužek
- máta 2 lžíce (čerstvá)
- petržel hladkolistá 2 lžíce
Postup přípravy
1. V misce smíchejte jogurt, prolisovaný česnek, najemno nastrouhaný zázvor, koriandr, papriku a kurkumu, osolte a opepřete. Do marinády naložte kuřecí maso a nechte odležet alespoň 2 hodiny, ideálně ale přes noc.
2. Okurku nakrájejte na kolečka a ta pak rozčtvrťte. Rajčata nakrájejte nahrubo. V misce smíchejte jogurt, prolisovaný česnek, nasekané bylinky a pak jemně vmíchejte zeleninu. Rájtu můžete podávat ihned, odležení jí ale prospívá, proto ji klidně udělejte i den předem.
3. Maso vyjměte z marinády a nechte lehce okapat. Mřížku grilu potřete špekem a na nepřímém žáru a přiklopené pečte asi 35–40 minut, dokud nebude hotové. Stáhněte ho z grilu, nechte 10 minut odpočinout pod alobalem a podávejte s rájtou.
Poznámka k receptu
Tmavé kuřecí maso si udrží šťavnatost, počítejte ale s delším pečením. aby se na povrchu nespálilo a uvnitř nezůstalo syrové, grilujte ho vždy na nepřímém žáru.
Načítám komentáře...