Kuře s voňavými fazolemi
Seznam surovin
- kuřecí maso 4 kusy (prsa)
- fazole bílé 200 gramů (z konzervy)
- rukola 100 gramů
- mrkev karotka 1 kus
- cuketa 1 kus
- ředkev červená 1 kus
- olej olivový 1/3 decilitru
- česnek 2 stroužky
- rozmarýn 1 větvička
- sůl
- pepř
Postup přípravy
Kuřecí prsíčka osolíme, opepříme a potřeme olivovým olejem. Naskládáme je do misky a v lednici necháme 2 hodiny odležet. Pak je zprudka opečeme na teflonové pánvi, položíme do pekáčku a pečeme v troubě vyhřáté na 250 °C asi 8 -10 minut, záleží na velikosti. Zeleninu očistíme a nakrájíme na dlouhé tenké nudličky.
Do pánve dáme olivový olej a oloupané stroužky česneku. Krátce orestujeme a přidáme rozmarýn a propláchnuté fazole. Směs osolíme, opepříme, vložíme nakrájenou zeleninu a restujeme ještě 2 minuty.
Směs odstavíme z tepla a přidáme listy rukoly, promícháme a ihned podáváme s upečeným kuřecím masem.
Poznámka k receptu
Pod drůbežími prsíčky vždy ještě zůstává maso. Tyto kousky masa zpod prsíček vyřízněte, osmahněte na pánvi a vhoďte třeba do zeleninového salátu.
Načítám komentáře...