Kure se šalotkou a šafránovým ovocem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Očištěné kuře osolte, celé ho potřete změklým máslem, dejte na pekáč prsíčky nahoru a podlijte 100 ml vody. Pečte při 180 °C na spodní příčce pouze zespodu za stálého polévání a občasného podlévání asi půl hodiny. Potom ho obložte očištěnými celými šalotkami, promíchanými s kuřecím
výpekem. Kuře potřete glazurou ze 2 lžic rozpuštěného másla a medu. Teplotu
trouby zvyšte na 190 °C a zapněte i na horní pečení a kuře dopékejte ještě asi 30 minut.
Občas ho znovu potřete medovou glazurou a šalotky promíchejte s výpekem.

2. Než se kuře dopeče, nakrájejte jablka a hrušky i se slupkou na tenké nudličky. Na pánvi nechte lehce zkaramelizovat cukr, přidejte zbylé máslo, pokrájené ovoce,
rozinky a šafrán. Restujte, až se vydusí veškerá tekutina. Nakonec přilijte pálenku
a nechte ji odpařit.

3. Upečené kuře i šalotky vyjměte z pekáče a do výpeku vmíchejte ovoce. Obojí získá vynikající chuť! Kuře naporcujte a na talíře dejte vždy kousek bílého i tmavého masa, několik pečených cibulek a přikryjte ovocem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...