Kuře se špenátovou nádivkou
Postup přípravy
Špenát spařte, nechte okapat a nakrájejte. Salám nakrájejte na kostičky a sýr nastrouhejte. Na lžíci oleje zpěňte nadrobno nakrájenou cibuli, přidejte salám a osmahněte. Přidejte špenát, prolisovaný česnek, vejce, osolte a opepřete. Směs odstavte a zahustěte strouhankou.
Kuře omyjte a dobře osušte (i zevnitř). Krční otvor zatáhněte nití nebo provázkem, břišní dutinu osolte, naplňte nádivkou a zašijte nebo zajistěte špejlemi. Povrch také osolte.
V pekáčku rozehřejte máslo s olejem, kuře na něj položte a osmahněte ze všech stran. Vložte ho do trouby vyhřáté na 200°C, teplotu snižte na 180°C a kuře upečte dozlatova. Během pečení často přelévejte vypečenou šťávou a podle potřeby podlévejte vodou.
Podávejte s různě upravenými bramborami.
Poznámka k receptu
Místo špenátu lze do nádivky použít mladé kopřivy. Můžete z nich také připravit špenátjako přílohu nebo polévku.
Načítám komentáře...