Kuře tandúri
Seznam surovin
- kuřecí maso 2 kusy (stehna)
- jogurt bílý 6 lžic
- šťáva citronová 1 lžíce
- koření chilli 2 lžičky (mleté)
- koriandr 1 lžička (mletý)
- kmín římský 1 lžička (mletý)
- pepř černý 1 lžička (mletý)
- kurkuma 1/4 lžičky
- koření garam masala 1/2 lžičky
- zázvorovo-česneková pasta 1 lžička (lze ji nahradit čerstvým nastrouhaným zázvorem a utřeným česnekem)
- olej 1 lžíce
- sůl (podle chuti, asi 1 lžička)
Postup přípravy
Maso očistíme a na několika místech ho nařízneme.
V misce smícháme jogurt s citronovou šťávou, solí a kořením. Touto marinádou potřeme maso a snažíme se ji vtlačit i do zářezů v něm. Maso pak necháme odležet v chladničce nejlépe přes noc (pokud nemáme dostatek času na marinování, snažíme se alespoň dostat co nejvíce marinády do zářezů v mase).
Odleželé maso pečeme v troubě předehřáté na 200 °C po dobu 25–35 minut. Po 10 minutách pečení kuře zakryjeme alobalem, aby se nevysušilo.
Hotové kuře ozdobíme čerstvými lístky koriandru.
Poznámka k receptu
Místo mletého koření lze použít 6 lžiček hotové směsi tandúri masala.
Recept China Tours, foto archiv Indebo
Načítám komentáře...