Kuře tikka masala
Seznam surovin
Základ:
- cibule červená 700 gramů
- rajčata 280 gramů
- rajčatový protlak 130 gramů
- zázvorovo-česneková pasta 8 gramů
- kmín římský 2 gramy
- kardamom 1 gram (zelený)
- kardamom 1 gram (černý)
- pískavice 1 gram
- kmín římský 2 gramy (mletý)
- koriandr 2 gramy (mletý)
- kurkuma 2 gramy (mletá)
- koření chilli 1 gram
- olej (rostlinný)
Kuře:
- kuřecí maso 250 gramů (prsa)
- jogurt bílý 30 gramů
- zázvorovo-česneková pasta 3 gramy
- kari pasta 7 gramů (Tikka masala)
- kari pasta 7 gramů (Kasmiri)
- koření chilli 2,5 gramu
Postup přípravy
1. Kuřecí maso očistěte, nakrájejte na kostky a napíchejte na špejle. V misce smíchejte jogurt, všechny pasty a chilli a do vzniklé marinády naložte špízy. Nechte odležet 2 hodiny, ale klidně i přes noc.
2. Cibuli nakrájejte nadrobno, rajče na kousky. V hlubší pánvi rozpalte olej a restujte cibuli, dokud nezhnědne. pak přidejte česnekovo-zázvorovou pastu, všechny druhy koření, nechte rozvonět a přidejte rajčata a rajský protlak. Vařte, dokud omáčka nezhoustne.
3. Mezitím rozpalte gril v troubě, dejte pod něj kuřecí špízy a grilujte asi 10 minut – maso by mělo být hotové, ale ne přepečené. Stáhněte hotové maso ze špejlí a vmíchejte ho do omáčky. Společně vařte ještě asi 5 minut a podávejte.
Poznámka k receptu
Přípravu výrazně zjednodušují hotové pasty. poohlédněte se po nich na internetu nebo v obchodech s exotickými potravinami.
Načítám komentáře...