Kuře v mangové omáčce
Seznam surovin
- kuřecí maso 4 kusy (prsa)
- mango 1 kus
- kari pasta 2 lžíce (zelená)
- kokosové mléko 400 mililitrů
- paprika červená 1 kus
- paprika zelená 1 kus
- cukr třtinový 3 lžíce (3-5 lžic)
- šťáva limetková 2 lžíce
- kmín římský 1 lžička
- srirarcha (podle chuti)
- olej olivový 2 lžíce
- sůl
- pepř
- koriandr (čerstvý)
- rýže
Postup přípravy
1. Kuře nakrájejte na tenké plátky, osolte je a opepřete, papriky nakrájejte na proužky. Mango rozpulte, vykrojte pecku a každou část manga nařízněte do mřížky. Promáčkněte slupku dovnitř, kostky manga vystoupí a snadno je seříznete. V pánvi rozpalte lžíci oleje, orestujte kuře i papriku a odložte je.
2. Do pánve přilijte zbylý olej a orestujte mango. Přilijte kari pastu, přidejte římský kmín a nechte je rozvonět. Vše zalijte kokosovým mlékem a vařte, dokud mango nezměkne. Pak omáčku rozmixujte dohladka a podle chuti dolaďte cukrem, limetovou šťávou a srirachou. Vmíchejte kuře, papriky a nechte je prohřát. Nakonec vmíchejte nasekaný koriandr. Podávejte s rýží.
Poznámka k receptu
Mangová omáčka se připravuje zvlášť, můžete do ní přidat kuře, krevety či ryby nebo si ji vychutnat samotnou jako vegetariánské jídlo. Vyberte ale opravdu zralé mango, jinak bude mdlá.
Načítám komentáře...