Kuře v rajské omáčce
Seznam surovin
- kuřecí maso 500 gramů (řízky)
- šťáva citronová (na zakápnutí masa)
- slanina anglická 50 gramů
- cibule 1 kus (středně velká)
- paprika sladká 1 lžíce
- rajčatový protlak 70 gramů
- petržel kadeřavá/kudrnka 1 lžíce (najemno nasekaná)
- víno bílé 100 mililitrů
- těstoviny 500 gramů (nejlépe vařená tarhoňa)
- sůl (dle chuti)
- pepř (dle chuti)
Postup přípravy
Do misky dejte kuřecí maso nakrájené na kostky o velikosti asi 2 x 2 cm. Zakapejte je citronovou šťávou
a nechte chviličku odležet. Mezitím ve větší pánvi opečte slaninu nakrájenou na kostičky, přisypte jemně
nakrájenou cibuli a nechte ji zpěnit. Přidejte maso a opečte je. Mimo oheň přimíchejte papriku, vraťte
na oheň, promíchejte a přilijte rajský protlak a petrželku, trochu opečte, osolte, opepřete a zalijte vínem.
Zakryté duste asi 15 minut. Podávejte s těstovinovým strouháním – tarhoňou. Koupíte ji v obchodech
s maďarskými potravinami.
Poznámka k receptu
Nakrájené maso zakapané citronovou šťávou nechte chviličku odležet.
Načítám komentáře...