Kuře Vlasty Buriana
Postup přípravy
Prsíčka naklepeme, osolíme a opepříme. Na pánvi rozpálíme olej a prsíčka na něm po obou stranách opečeme.
Mezitím v kotlíku rozpustíme 50 g másla, přidáme celé vejce, sůl, vše metlou rozšleháme a vmícháme tolik mouky, aby vzniklo řídké těstíčko jako na kapání.
Do čistého igelitového sáčku s jedním odříznutým rohem nalijeme těsto a do vařící slané vody (v širokém kastrolu) je vymačkáme. Vaříme asi 4 minuty, pak scedíme, nožem nudle částečně překrájíme a rozdělíme na dva talíře. Pro urychlení můžeme použít samozřejmě kupované nudle nebo špagety.
Na uvařené nudle položíme opečená prsíčka. Potom oloupeme jablko, vypíchneme jaderník, ukrojíme dvě silná kolečka, která poprášíme paprikou. Na pánvi rozpustíme máslo, kolečka osmahneme, doprostřed každého vložíme syrový žloutek a dosmahneme.
Jablka pak položíme na opečená prsíčka. Do šťávy, která zbyla na pánvi po pečení prsíček, přidáme
kečup, přisolíme, povaříme a metlou zašleháme 50 g másla. Vzniklou omáčku přelijeme přes porce. Vše posypeme nahrubo nasekanými mandlemi, které jsme nejdřív spařili, oloupali a na pánvi dorůžova oprahli.
Načítám komentáře...