Kuře žiguli
Seznam surovin
- kuře 1 kus
- sýr s modrou plísní 200 gramů (Niva, nebo Modřenín)
- rozmarýn 2 lžičky (drcený nebo snítky čerstvého)
- křen 1 lžíce (syrový nebo Krenex)
- víno bílé 4 lžíce
- máslo 120 gramů
- salát hlávkový 4 listy (na ozdobu)
Postup přípravy
Kuře rozpůlíme a obalíme ve strouhané nivě. Pokud sýr opadává, tak kuře položíme do pekáče a nivu na něj nasypeme. Pak přidáme rozmarýn a poklademe plátky másla. Lehce podlijeme a v rozehřáté troubě upečeme.
Když je kuře hotové, vmícháme do šťávy křen, podlijeme bílým vínem a necháme ještě přejít varem. Kuře nesolíme, protože dost slanosti získá od nivy.
Jednotlivé porce položíme na salátové listy a podáváme s hranolkami nebo vařenými bramborami.
Načítám komentáře...