Kuřecí adobo
Seznam surovin
- kuře 1,5 kilogramu (celé)
- voda 5 decilitrů
- ocet vinný 1,2 decilitru
- sójová omáčka 2/3 decilitru (světlá)
- česnek 2 stroužky
- paprička chilli červená 2 kusy
- cukr 1 lžička
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Kuře nakrájíme na porce a vložíme do vhodného hrnce. Přidáme vodu, viný ocet, sójovou omáčku, cukr, drobně nasekané stroužky česneku a chilli papričky, které jsme předem zbavili semínek.
Hrnec zakryjeme poklicí a velmi pomalu dusíme, dokud není kuře zcela měkké. Během varu se tekutina zredukuje na polovinu původního množství a získá silnou a výraznou chuť.
Nakonec maso dochutíme solí a pepřem.
Poznámka k receptu
Kuře nejlépe chutná s jasmínovou rýží. Připravte ji tak, že 1 hrnek rýže zalijete 2 hrnky vroucí vody a při mírné teplotě duste do měkka.
Načítám komentáře...