Kuřecí cassoulet
Seznam surovin
- kuřecí maso 1,7 kilogramu (prsa)
- mouka pšeničná hladká (podle potřeby)
- olej olivový 1 lžíce
- klobása chorizo 2 kusy
- cibule 1 kus
- česnek 3 stroužky
- mrkev 2 kusy
- celer řapíkatý 2 kusy (2 stonky)
- rajčatová pasta 1 lžíce
- vývar kuřecí 5 decilitrů
- rajčata sterilovaná 400 gramů (v konzervě)
- bazalka 2 snítky
- tymián 4 snítky
- fazole bílé 400 gramů (sterilované)
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Kuřecí prsa nakrájíme na kousky a poprášíme je moukou.
V hrnci rozpálíme olej, přidáme kuřecí kousky a opečeme je ze všech stran dozlatova. Vyjmeme je, do výpeku v hrnci přidáme chorizo a oloupanou cibuli nakrájené na plátky, rozmačkaný česnek a očištěnou mrkev s celerem nakrájené na plátky a opékáme asi 4 minuty.
Přidáme rajčatovou pastu, opečené kousky kuřete, nakládaná rajčata, nakrájenou bazalku a lístky tymiánu a přivedeme k varu. Snížíme plamen a vaříme asi 30 minut.
Nakonec přimícháme scezené sterilované fazole, cassoulet dochutíme pepřem a solí a už jen krátce prohřejeme.
Poznámka k receptu
Cassoulet podávejte s dobrým čerstvým chlebem. Dejte pozor, aby fazole, které použijete, nebyly v kyselém nálevu.
Načítám komentáře...