Kuřecí čína s pomerančem
Seznam surovin
- kuřecí maso 4 kusy (prsa)
- pomeranče 2 kusy
- cibulka jarní 1 svazek
- sójová omáčka 3 lžíce (sladká)
- olej olivový 2 lžíce
- kurkuma 1/2 lžičky
- paprika pálivá 1/2 lžičky (mletá)
- šalvěj 1 hrst (lístky)
- sůl
Postup přípravy
Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky a osolíme je. Cibulky očistíme, omyjeme a nakrájíme na kousky dlouhé asi 2 cm. Sójovou omáčku smícháme s olejem a šťávou z 1 pomeranče. Do této marinády vložíme nudličky masa a cibulky a vše necháme 10 minut odležet.
Maso s cibulkami a marinádou nalijeme do hrnce, přivedeme k varu a vaříme asi 20 minut, dokud se tekutina neodpaří.
Masovou směs ochutíme kurkumou a mletou paprikou, přidáme lístky šalvěje a druhý oloupaný pomeranč nakrájený na kousky, promícháme a povaříme ještě asi 5 minut.
Načítám komentáře...