Kuřecí jatýrka na černém pivu
Seznam surovin
- kuřecí vnitřnosti 600 gramů (játra)
- brambory 800 gramů (předvařené )
- slanina anglická 16 plátků (kvalitní)
- pepř černý (mletý)
- sůl
- olej
- pivo tmavé 4 decilitry
- kečup 4 lžíce
- máslo 4 plátky (tenké)
- pažitka
Postup přípravy
Brambory uvaříme do poloměkka a necháme vychladnout. Nakrájíme na silnější plátky.
Játra očistíme, opepříme a na oleji velmi zprudka po obou stranách opečeme tak, aby uvnitř zůstala syrová.
Dno formy vyložíme plátky slaniny, na slaninu naskládáme plátky brambor a na brambory předpečená játra. V misce smícháme pivo s kečupem a přelijeme játra. Přidáme máslo a pečeme v troubě při teplotě 190 °C asi 15 minut.
Vyndáme, osolíme, posypeme nakrájenou pažitkou a ihned podáváme.
Načítám komentáře...