Kuřecí kari
Seznam surovin
- kuřecí maso 300 gramů (prsních řízků)
- olej arašídový 4 lžíce
- cibule 2 kusy (nejlépe červené)
- kokosové mléko 400 mililitrů
- kari pasta 2 lžíce
- tamarindová pasta 1 lžíce
- cukr třtinový 1 lžíce
- limetka (na ozdobu)
- rýže jasmínová (na podávání)
- sůl
Postup přípravy
1. V pánvi (nejlépe ve woku) rozpalte 2 lžíce oleje a zprudka na něm orestujte osolené kuřecí maso nakrájené na kousky přibližně o velikosti sousta.
2. Vyjměte je, pomocí kuchyňské papírové utěrky z nich odsajte přebytečný tuk a nechte stranou v teple.
3. Do pánve přidejte zbylý olej a osmažte na něm cibuli nakrájenou na tenké plátky. Snižte teplotu, přilijte kokosové mléko, přidejte kari, tamarindovou pastu a cukr, promíchejte a zvolna 5 až 7 minut povařte. Přisypte kuřecí maso, dochuťte, promíchejte a společně vařte na mírném plameni ještě 10 minut.
4. Podávejte s dílky limetky a dušenou rýží.
Načítám komentáře...