Kuřecí kari s rýží
Seznam surovin
- kuřecí maso 4 plátky (prsa)
- kokosové mléko 1 konzerva
- rýže 4 balíčky (v sáčcích)
- šťáva zázvorová 1,5 lžíce
- paprika žlutá 1 kus
- cibulka jarní 4 kusy
- česnek 2 stroužky
- olej 2 lžíce
- sójová omáčka 2 lžíce
- kari 1 lžíce
- paprička chilli červená 1 kus
- citronová tráva 1 snítka
- sůl
Postup přípravy
Maso nakrájíme na kostky a zprudka je opečeme na oleji. Přidáme opláchnutou nakrájenou papriku, nakrájené cibulky, nasekanou chilli papričku bez semínek a plátky česneku a společně opečeme.
Osolíme, přisypeme kari, zalijeme kokosovým mlékem a přidáme na tři kusy překrojenou citronovou trávu. Po chvíli přidáme sójovou omáčku, štávu z nastrouhaného zázvoru a necháme zvolna 12 minut vařit.
Mezitím uvaříme rýži a rozdělíme ji na talíře nebo do misek. Kari podle potřeby přisolíme, vyjmeme citronovou trávu a rozdělíme na porce.
Načítám komentáře...