Kuřecí kavarma
Seznam surovin
- kuře 600 gramů (prsní řízky/1x jarní kuřátko)
- olej slunečnicový 250 mililitrů
- cibule 3 kusy (větší)
- česnek 3 stroužky
- paprika červená 2 kusy
- paprika zelená 2 kusy
- paprička chilli červená 1 kus
- víno bílé 300 mililitrů (suché)
- rajčatový protlak 3 lžíce
- citron 1 kus
- petržel hladkolistá
- sůl
- pepř
- koření (čubrica)
Postup přípravy
1. Kuřecí maso osolte, opepřete a opečte v pekáči na oleji. Přidejte na plátky pokrájenou cibuli a česnek. Až cibule zezlátne, vhoďte na proužky nakrájené papriky a posekanou chilli papričku
a zalijte vínem. Nechte trochu probublat a vmíchejte rajčatový protlak a čubricu. Tímto kořením nešetřete.
2. Pekáč přiklopte a dejte vše do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte asi hodinu, nebo až je maso měkké. Již hotovou kavarmu dochuťte citronem a vmíchejte do ní čerstvou nasekanou petrželku.
3. Podávejte v hlubokém talíři s bagetkou.
Poznámka k receptu
Tip: Kavarmu můžete udělat (stejně jako jsme to udělali my) i z celého kuřete, z vepřového či slepičího masa.
Načítám komentáře...