Kuřecí korma
Seznam surovin
- kuře 1 kus (rozporcované)
- mandle 50 gramů
- moučka kokosová 50 gramů
- česnek 3 stroužky
- máslo 3 lžíce (přepuštěné)
- zázvor 40 gramů (čerstvý, nakrájený)
- máta 3 lžíce
- koriandr 3 lžíce (čerstvé lístky)
- koriandr 2 lžíce (sušený, mletý)
- kurkuma 1/2 lžičky
- koření chilli 1/2 lžičky (mleté)
- koření garam masala 1 lžička
- šťáva citronová 3 lžíce
- sůl
- jogurt bílý 3 decilitry
Postup přípravy
Vykuchané kuře bez kůže rozdělíme asi na 12 kousků. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobnější kostičky. Česnek a zázvor oloupeme a nadrobno nasekáme. V kastrolu orestujeme do světle zlatova cibuli, česnek a zázvor. Přidáme kuřecí kousky a prudce opečeme. Mícháme, dokud se všechna tekutina neodpaří.
Smícháme 2 lžíce sekaného koriandru, sekanou mátu a všechno další koření se solí. Přidáme do kastrolu a dobře promícháme. Spaříme, oloupeme a orestujeme mandle, smícháme s kokosem a velmi jemně nasekáme. Přidáme do kastrolu. Za stálého míchání přilejeme dvě třetiny jogurtu a
restujeme, dokud se nezačne oddělovat tuk.
Podlijeme horkou vodou tak, aby bylo kuře sotva pokryté a na mírném ohni pod pokličkou dusíme 30 minut. Vmícháme zbytek jogurtu, prohřejeme a posypeme zbylou lžící koriandrových listů.
Načítám komentáře...