Kuřecí kotlet Kyjev
Seznam surovin
- kuřecí maso 4 kusy (prsa)
- máslo 200 gramů
- česnek 2 stroužky
- petrželka velkolistá 1 lžíce
- tymián 1 lžíce
- pažitka 1 lžíce
- mouka pšeničná hladká 1 hrnek
- vejce 2 kusy
- strouhanka
- sůl
- olej
- citron
Postup přípravy
Z kuřete odkrojíme maso i s kůží a pro lepší vzhled na něm necháme i křídlo, ze kterého odkrojíme špičku a prostřední část.
Zbývající část kosti očistíme a zbavíme kloubu. Vytáhneme šlachu a kuřecí filet je připraven. Filet z kuřecího prsa položíme kůží dolů a lehce naklepeme. Ostrým nožem do prsa vytvoříme kapsu, kterou naplníme předem připraveným a do klínků zmrazeným bylinkovým máslem. Rozklepaným
filátkem otvor v prsu uzavřeme. Takto naplněnou kapsu pečlivě osolíme z obou stran. V této fázi lze ještě maso uschovat v lednici pro pozdější obalení a tepelnou úpravu.
Maso obalíme v hladké mouce, rozšlehaném vejci a strouhance z bílého toastového chleba. Před pečením ještě pečlivě očistíme kost křídla. Obalené kuřecí prso dáme smažit do rozpáleného oleje dozlatova.
Jakmile je maso usmažené, vyjmeme ho, necháme okapat na kuchyňské papírové utěrce a naservírujeme na talíř. Podáváme ho s nakrojeným citronem.
Načítám komentáře...