Kuřecí kousky s pomeranči
Seznam surovin
- kuřecí maso 400 gramů (prsa)
- pomeranče 3 kusy
- víno bílé 4 lžíce (dezertní)
- sójová omáčka 1 lžíce
- chilli omáčka 1 lžíce (sladká)
- moučka bramborová (škrob) 1 lžíce
- olej 4 lžíce
- cibule 1 kus
- paprika červená 2 kusy
- hrášek 100 gramů
- cibulka jarní 2 kusy
- česnek 1
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Maso nakrájejte na kousky, osolte a opepřete. Pomeranče okrájejte až na dužinu, nad miskou vykrájejte jednotlivé dílky a dejte je na talířek. Do misky vymačkejte torza pomerančů, do pomerančové šťávy vmíchejte dezertní víno, sójovou a chilli omáčku, solamyl, 4 lžíce vody a rozmíchejte.
Maso opečte na oleji doměkka, přidejte nakrájenou cibuli, lehce opečte a přidejte nakrájené papriky, hrášek a podrcený česnek. Ještě zvolna opékejte, až zelenina mírně změkne. Zalijte tekutou směsí a nechte zhoustnout.
Nakonec vmíchejte dílky pomerančů, nakrájenou cibulovou nať a již jen krátce prohřejte. Podávejte s rýží nebo těstovinami.
Načítám komentáře...