KUŘECÍ KŘIDÝLKA S MANGOVÝM ČATNÍ
Seznam surovin
- kuřecí maso 1 kus (křídla)
- med 2 lžíce
- sójová omáčka 4 lžíce
- koriandr 3 lžíce
- olej olivový 1 lžíce
- semínka sezamová 1 lžíce
- sůl
- pepř
Čatní:
- mango 1 kus
- cibule červená 1 kus
- paprička chilli červená 1 kus
- česnek 1 stroužek
- zázvor (2 cm)
- kmín římský 1/2 lžičky
- cukr třtinový 1 lžíce
- ocet vinný 1 lžíce
- voda 1 lžíce
- olej olivový 1 lžíce
- koriandr 1/2 svazku
- máta 3 snítky
- sůl
Postup přípravy
1. V míse prošlehejte med, olej, sójovou omáčku a nadrobno nasekaný koriandr, osolte a opepřete. Do marinády naložte křidýlka, promíchejte, aby se všechna obalila marinádou, a nechte asi hodinu odležet. Pak křidýlka rozložte na plech vyložený pečicím papírem, posypte je sezamem a lžící na ně naneste zbytek marinády. Pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 40 minut.
2. Než se křidýlka dopečou, pusťte se do čatní: cibuli, česnek a chilli papričku nakrájejte nadrobno, zázvor nastrouhejte, mango nakrájejte na malé kostičky. V hrnci rozpalte olivový olej a orestujte na něm cibuli a česnek, pak přidejte zázvor a všechno koření, nechte 1 nebo 2 minuty rozvonět, přisypte mango a promíchejte. Nakonec přidejte cukr, vinný ocet a vodu a podle chuti osolte. Vařte asi 5 minut, aby se tekutina zredukovala, pak hrnec stáhněte z plotny a nechte čatní vychladnout. Zchladlé čatní rozdělte do misek a podávejte s křidýlky
Poznámka k receptu
Lepkavým křidýlkům nelze odolat. Ideálním parťákem je pro ně mangové čatní, které každé sousto promění v ohňostroj chutí.
Načítám komentáře...