Kuřecí křidýlka s medovou marinádou
Seznam surovin
- kuřecí maso 1 kilogram (křídla)
- olej olivový 125 mililitrů
- šťáva limetková 125 mililitrů
- limetková kůra (nastrouhaná ze dvou limet)
- med 90 mililitrů
- pepř kajenský 1/2 lžičky
- paprika chilli 1 kus (1-2 kusy)
- sůl
Postup přípravy
1. Smíchejte olivový olej, limetovou šťávu, kůru, med a kajenský pepř. Chilli papričky nasekejte nadrobno, vložte do marinády a osolte.
2. Křidýlka naložte do marinády a nechte aspoň hodinu odležet. Rozpalte gril v troubě na 200 °C a křidýlka pod něj vložte. Pravidelně je potírejte marinádou a pečte asi 25 minut dozlatova.
Poznámka k receptu
Kuřecí křídla s medovou marinádou patří mezi klasiku, tahle jsou navíc pikantní.
Načítám komentáře...