Kuřecí kung pao
Seznam surovin
- kuřecí maso 600 gramů (prsa)
- vejce 1 kus
- moučka bramborová (škrob) 1 lžíce
- sůl
- paprička chilli červená 4 kusy
- sójová omáčka 2 lžíce
- víno rýžové 1 lžíce
- cukr 1 lžíce
- arašídy 100 gramů
- olej (na opečení)
Postup přípravy
Kuřecí prsa nakrájíme na kostičky. V misce promícháme vejce se škrobem a solí, až vznikne hustá kaše. Kousky masa v ní obalíme a necháme chvíli odležet.
Chilli papričky zbavíme semínek, nasekáme na kousky a promícháme v kastrůlku se sójovou omáčkou, rýžovým vínem, cukrem a špetkou soli. Směs přivedeme k varu a ihned stáhneme z ohně.
V hlubší pánvi (nejlépe wok) rozehřejeme asi 3 lžíce oleje a zprudka na něm orestujeme kousky masa. Přidáme arašídy a po chvíli vše zalijeme připravenou zálivkou. Vše dobře promícháme, aby se kousky masa omáčkou důkladně obalily a již dále nevaříme. Podáváme s rýží.
Poznámka k receptu
Na pravé kung pao je ideální rýžový škrob, který by měl být máčený. Tedy zalitý vodou - škrob po chvíli klesne ke dnu, vodu opatrně vylijeme a namočený škrob použijeme.
Načítám komentáře...