Kuřecí marináda
Seznam surovin
- voda 2 lžíce
- olej 2 lžíce
- hořčice 1 lžíce
- kečup 1 lžíce
- worcesterská omáčka 1 lžíce
- sójová omáčka 1 lžíce
- pepř černý 1 lžička (mletý)
- sůl 1 lžička
- cibule 2 (nakrájená)
- česnek 5 stroužků (nakrájený na plátky )
- kuře
Postup přípravy
Kuře celé, porcované nebo křídla můžeme marinovat potíráním marinádou zevně i zevnitř. V případě prsních řízků, které nakrájíme na plátky a dlaní lehce naklepeme, vkládáme do marinády maso
celé. Do marinády můžeme vkládat i maso nakrájené na kostičky nebo proužky.
Všechny ingredience v míse dobře promícháme a kuřecí maso do něho naložíme a necháme nejlépe 24 hodin marinovat v chladu.
Marinované maso můžeme péci, dusit, nebo grilovat. Zbylou marinádu využijeme na podlévání při dušení nebo potírání během pečení. Vhodnou přílohou je bramborový knedlík a špenát.
Načítám komentáře...