Kuřecí nudličky s broskvemi a mandlemi
Seznam surovin
- kuřecí maso 400 gramů (prsa)
- broskve 2 kusy
- mandle 50 gramů (oloupané)
- cibulka jarní 2 kusy
- sójová omáčka 4 lžíce
- víno bílé 3 lžíce (sladké)
- moučka škrobová 2 lžíce
- rozinky 1 lžíce
- olej
- sůl (nemusí být)
Postup přípravy
Omytá a osušená kuřecí prsíčka nakrájíme na proužky. Broskve omyjeme, zbavíme pecek a nakrájíme spolu s očištěnými cibulkami také na proužky.
Ve větší pánvi rozehřejeme olej a nakrájené maso na něm zprudka ze všech stran opečeme. Přidáme nakrájenou cibulku a také ji opečeme. Přilijeme bílé víno rozmíchané se sójovou omáčkou a škrobovou moučkou, promícháme a krátce povaříme. Pak přidáme rozinky, loupané mandle (celé nebo nakrájené) a nakrájené broskve, promícháme, ještě krátce povaříme a případně dochutíme.
Kuřecí nudličky podáváme s rýžovými nudlemi.
Načítám komentáře...