Kuřecí paličky se sýrovým dipem a čerstvou zeleninou
Seznam surovin
- kuřecí paličky 1 kilogram
- máslo 60 gramů (změklé)
- paprika zauzená 1 lžička
- česnek 1 stroužek
- tymián 1 snítka
- sůl
- pepř
- smetana na šlehání 200 mililitrů (dip)
- máslo 20 gramů (dip)
- sýr tvrdý 100 gramů (dip, strouhaný)
- pažitka 1 lžíce (dip)
- mouka pšeničná hladká 1 lžíce (dip)
- sůl (dip)
- muškátový oříšek (dip)
- zelenina (řapíkatý celer, mrkev, okurka, červená paprika)
Postup přípravy
1. Máslo vložte do misky, přidejte k němu uzenou papriku, prolisovaný česnek, lístky tymiánu, sůl a trochu pepře.
2. Elektrickým šlehačem vše vyšlehejte.
3. Kuřecí paličky omyjte, osušte, osolte a poté je potřete vyšlehaným máslem.
4. Vše vyskládejte do zapékací misky a podlijte vodou (do výšky asi 0,5 cm). Přiklopte, nebo překryjte alobalem. Misku vložte do trouby předehřáté na 180 °C.
5. Pečte 30 minut a poté misku odklopte. Pokračujte v pečení ještě asi 10 minut.
6. Připravte sýrový dip. V kastrůlku rozehřejte máslo a na něm osmahněte mouku.
7. Vše za stálého míchání zalijte smetanou a přiveďte k varu. Vařte, dokud směs mírně nezhoustne, poté odstavte.
8. Přidejte muškátový oříšek a najemno nasekanou pažitku. Za stálého míchání nechte v horké směsi rozpustit sýr.
9. Dip nalijte do misky a podávejte ho s kuřecími paličkami a zeleninou nakrájenou na proužky.
Načítám komentáře...