Kuřecí polévka ramen

Seznam surovin

Polévka ramen:

Roláda:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. V malé pánvi zalijte pórek, zázvor a česnek olejem a pozvolna smažte asi 30 až 40 minut, až vše získá tmavě hnědou barvu.

2. Řasu kombu, skelety a křidýlka zalijte (nejlépe v tlakovém hrnci) asi 2,5 litry studené vody a uveďte do varu. Vše vařte zatím odkryté a sbírejte pěnu (dokud se bude tvořit). Odstraňte řasu a pak přidejte osmažený pórek, zázvor a česnek. Hrnec uzavřete a vše vařte asi 1,5 hodiny. Vývar sceďte přes jemný cedník a z pevných součástí vymačkejte co nejvíc šťávy (vývar bude mít silnou chuť). Pak ho ještě jednou přeceďte přes velmi jemné síto do čistého hrnce Kuřecí polévka ramen a seberte případný přebytečný tuk. Tekutiny by mělo být přibližně 1,5 litru.

3. K vývaru přidejte sójovou omáčku, sůl a sójový nápoj a zlehka ho prohřejte. Nudle, vejce, jarní cibulku a plátky rolády (viz níže) rozdělte do misek a zalijte vývarem.

4. Na roládu dobře obalte řízky ve směsi sójové omáčky, saké, cukru a zázvoru a přes noc nechte v lednici. Na přibližně metr dlouhý pruh alobalu složte řízky kůží dolů, aby vznikl jakýsi obdélník asi 15cm široký. Hojně ho poprašte bílým pepřem. Nahoru položte proužky masa z prsíček. Pevně zarolujte jako balíček, až spotřebujete všechen alobal, konce pevně uzavřete a celý balíček ovažte kuchyňským provázkem.

5. Na pařáku vařte 1 hodinu. Nechte vychladnout a pak dejte přes noc do ledničky. Roládu krájejte na plátky a podávejte (třeba na doplnění polévky, ale i samostatně).

Poznámka k receptu

Slavná nudlová polévka, obvykle podávaná s plátky bůčkové rolády. Toto je její odlehčená verze – kuřecí roládu si připravte předem.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 2

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...