Kuřecí prsa na jablíčkách

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Šalotky oloupejte a nesekejte nadrobno. Rozehřejte na pánvi 1 lžíci oleje s máslem a osmahněte šalotky. Jablka omyjte a osušte, rozkrojte napůl, zbavte jádřinců a nakrájejte na tenké plátky. Vložte je na pánev k šalotce a zasypte cukrem. Jablka občas zlehka promíchejte (dejte pozor, aby se nerozpadla), dokud cukr nezačne karamelizovat a směs hnědnout. Potom je společně se šalotkou opatrně vyndejte z pánve na talíř.

Na pánev přilijte zbytek oleje, vložte do něj oprané a osušené maso a opékejte z každé strany asi 6 minut dozlatova. Během opékání prsíčka několikrát obraťte.

Hotové maso trošku osolte, zalijte vínem a nezakryté vařte při mírné teplotě asi 10 minut. Občas ho obraťte a když je měkké, přimíchejte k němu worcesterskou omáčku a smetanu. Dochuťte solí a pepřem, přidejte jablka se šalotkou a krátce prohřejte (už nevařte).

Podávejte s pečenými bramborami nebo rýží.

Poznámka k receptu

Víno lze nahradit kuřecím vývarem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...