Kuřecí prsa na kešu
Seznam surovin
- kuřecí maso 500 gramů (prsa)
- olej 2 lžíce (na osmažení )
- cibule 1 kus (malá)
- citronová kůra (z jednoho malého citronu)
- bujon drůbeží 200 mililitrů
- sójová omáčka 3 lžíce
- ořechy kešu 1 hrst
- moučka škrobová 1 lžíce
Postup přípravy
Cibulku nakrájíme na proužky. Na pánvičce rozehřejeme olej a prsa zprudka osmažíme. Stáhneme teplotu, přidáme cibuli, citronovou kůru, a sojovou omáčku.
Přidáme škrobovou moučku a bujón a rozmícháme ve vodě s oříšky. Necháme několik minut podusit, aby se omáčka zredukovala.
Podáváme s rýží.
Poznámka k receptu
Jídlo můžeme odlehčit přidáním trochy další pevné zeleniny, jako jsou např. nudličky mrkve nebo kedlubny. Můžeme okořenit špetkou kurkumy.
Načítám komentáře...