Kuřecí prsa na špenátu
Seznam surovin
- kuře 4 kusy (prsní řízky Vocílka)
- šalvěj 8 lístků
- olej olivový 3 lžíce (Billa)
- špenát baby 200 gramů (Chef Menu)
- hroznové víno 100 gramů (červené)
- hroznové víno 100 gramů (bílé)
- avokádo 2 kusy (nakrájené na plátky)
- sůl 2 špetky (podle chuti)
- pepř 1 špetka (podle chuti)
- olej olivový 3 lžíce (extra panenský Billa)
- ocet Balsamico 2 lžičky (Billa)
- hořčice dijonská 1 lžička
Postup přípravy
1. Kuřecí řízky jemně naklepejte z obou stran, osolte a opepřete. Pánev rozpalte na maximum, přidejte olej, šalvěj a opékejte kuřecí prsíčka asi 3 minuty po každé straně. Pak je zabalte do alobalu a nechte dojít 10 minut v troubě předehřáté na 100 °C.
2. V porcelánové misce vyšlehejte do pěny všechny ingredience na zálivku. Špenát operte a nechte okapat. Kuličky bílého i červeného vína rozpulte a zbavte semínek. Ve velké míse promíchejte špenát a hroznové víno se zálivkou.
3. Na talíř naaranžujte plátky prsíček, orestovanou šalvěj a plátky avokáda.
Načítám komentáře...